BKS XC i Freeride staza

U šumi iznad Prigorja Brdovečkog članovi BK SUTLA su počeli sa trasiranjem i izradom prve biciklističke staze. U izradi je lagana freeride staza i XC staza za treninge članova kluba. Kako nam vrijeme bude dozvoljavalo i koliko vrijednih ruku bude radilo na realizaciji ovog projekta tako brzo će i staza biti gotova. Realno je za očekivati da će staza biti spremna za korištenje u proljeće 2011.g.

Više fotografija u galeriji slika >>kliknite ovdje

23. Studeni, 2010.
Do sada je očišćeno prvih 120 m staze, napravljen prvi skok nakon kojega dolazi krivudavi dio od
cca. 35 m do slijedećeg skoka. Nastavak staze je u grubo isplaniran i čeka proljeće kada bi se radovi trebali nastaviti. Potrebno je završiti još 2 skoka, bent, most, klackalicu i jedan tehnički element.
XC staza čeka trasiranje od strane članova koji više preferiraju XC vožnju. Sve u svemu očekuje nas još dosta posla kako bi smo našu ideju proveli u stvarnost.
Svi zainteresirani za pomoć u radovima su dobro došli.

Za sve one koje zanima lokacija staze mogu skinuti (ili otvoriti) .kml file u programu Google Earth – lokacija staze >> KLIKNITE OVDJE . Naravno morate imati instaliranu Google Earth aplikaciju na svom računalu.

12.03.2011.
Radovi se nastavljaju na izgradnji našeg malog poligona. Prvi pravi proljetni dan nas je otjerao u šumu da nastavimo tamo gdje smo počeli prošlu jesen. Napravljen je veliki dio na izgradnji drugog skoka koji će biti završen slijedećom združenom akcijom. Naravno, morali smo se malo i provozati i pronaći nove potencijalne trase XC staze koja čeka početak svoje izgradnje. Uz svesrdnu pomoć kod piljenja i zabijanja stupova u zemlju zahvala ide Mladenu koji se pokazao kao pravi majstor od alata. Nove fotografije su dodane u galeriju slika “Brdovec”

27.04.2011. EKO AKCIJA – POZITIVNA REAKCIJA!
U subotu, 30.04.2011. planira se akcija čišćenja šume u predjelu našeg malog bike parka u Prigorju Brdovečkom. Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti i da ćemo se skupiti u većem broju. Cilj radne akcije je prvenstveno druženje ali i radovi na završetku nekoliko elemenata staze i trasiranje XC staze (barem u grubo).

Također, očistili bi dijelove šume od raznog otpada koji je nepažnjom ljudi završilo u ovom prekrasnom prirodnom okruženju. Molim sve zainteresirane da nam potvrde svoj dolazak putem maila ili na facebook grupi.
Hvala svima!

14.05.2011. XC / ALL MOUNTAIN STAZA

Napravljeno je trasiranje XC / All Mountain staze kružnog oblika. Dužina trasiranog dijela je 2,74 km. Početak staze je na početku šume (gdje obično parkiramo automobile). Krećemo prema sjeveru po makadamskom putu. Nakon cca. 120 m skrećemo desno na zemljani poljski put (slika XC BKS 2). Prolazimo rubnim dijelom šume i oranice (slika XC BKS 3). Nakon nekih 300 m dolazimo do asfaltirane ceste na kojoj skrećemo desno. Vozimo se po cesti nekih 100 m i kod table TRSTENIK skrećemo opet desno na poljski put koji vodi prema šumi (slika XC BKS 4). Ulaskom u šumu počinje lagani uspon dužine 300 – tinjak metara nakon kojega slijedi dugi spust sa dionicama ravnog dijela. Spust ide skoro do ceste koja vodi prema Mariji Gorici. Nakon potočića staza zaokreće desno i slijedi uspon do 1 km sa malo ravnih dijelova. Na kraju izbijamo na proplanak pored šume i ravno do startne pozicije. Staza ima potencijala i može se još produžiti ili skratiti. Nekoliko interesantnih odvojaka može poslužiti za enduro i All Mountain vožnju sa tehničkim elementima na samoj stazi. Posla još ima i vrijeme će pokazati kojom brzinom će staza biti gotova za prve ozbiljne vožnje.


10.07.2011. NEMA ODMORA NI NA 38 C …
Radovi na stazi se nastavljaju i svako malo niču novi elementi. Tako smo i danas prijepodne Kre i Ja odlučili nastaviti dalje iza drugog dropa. Odlučili smo se na jedan North Shore element koji bi trebao biti dug nekih 12 – 15 m. Ovisno o terenu i nastavku staze, dužina elementa će se prilagoditi. Najteži dio posla je obavljen a slijedeći puta slijedi ravnanje greda, njihovo učvršćenje i daskanje vozne površine.
Također smo popravili prvi mostić sa skokom (popravili nagib) tako da je sada moguće puno brže proći ovaj dio staze. Ujedno, ovo je i prvi element koji je dobio sponzora!

31.03.2012.

Prošla je zima, okopnio snijeg i prve se zrake sunca probile kroz nebesko sivilo. Počele su i vikend vožnje sa novim članovima naše vesele skupine. Tako je došlo na red i da se malo pozabavimo „našom“ stazom koja je još uvijek u izvedbenoj fazi. Slobodnu subotu i vrijeme do ručka prekratio sam u Prigorju Brdovečkom. Prvo moram napomenuti da je šumarija od jeseni radila redovnu sječu i čišćenje šume koja sada izgleda BOMBA!!

Što zbog radova, što zbog mog lutanja, uočio sam nove 2 linije koje su mi se učinile interesantnim te sam ih doslovno prošao i gore i dolje te ih uspio spojiti u jednu cjelinu.

Jedva čekam da se skupi veća ekipa i da prođemo cijelu stazu i završimo sa trasiranjima staza. Nakon toga možemo krenuti sa čišćenjem i slaganjem same staze. Nadam se da će to biti uskoro…

PRVI RADNI SASTANAK NA PROJEKTU „BIKE PARK SUTLA“

Danas, 04.03.2013. održan je prvi radni sastanak sa temom projekt „Bike Park Sutla“

U prostorijama TZ SDIB u Brdovcu sastanku su bili nazočni:

g. Stjepan Esih – predsjednik TZ SDIB
g. Goran Bukinac – predsjednik Lovačkog društva „Srnjak“
g. Stjepan Topol – tajnik Lovačkog društva „Srnjak“
g. Miroslav Bukovinski – predsjednik NK Sutla
i predstavnici BK Sutla, Mladen Hanzir i Zlatko Matijević

Nakon uvodnog izlaganja gdje je prezentiran projekt od strane BK Sutla, predsjednik LD Srnjak je iznio i stajalište društva i njihovo viđenje projekta. Veseli nas spoznaja da su svi podržali ideju projekta i da će se konstruktivnim razgovorima i pregovorima uskoro doći do prvih rješenja.
Trenutna lokacija staza uz potok Mačkovac ne odgovara lovcima zbog mikrolokacije i staništa srna i ostale divljači. Nakon detaljnog pojašnjenja problema svi prisutni su jednoglasno prihvatili ovu odluku. U slijedećih 5 – 10 dana (čim vrijeme dozvoli) odlazimo na novu lokaciju (Pepačev brijeg) koja je predložena od strane g. Topola i g. Bukinca. Pošto navedenu lokaciju poznajemo iz prijašnjih vožnji, mislimo da će nova lokacija koja će biti odobrena od strane lovačkog društva, općine Brdovec i TZ SDIB a kasnije i od Hrvatskih Šuma, u potpunosti zadovoljiti uvjete za trasiranje XC staze ali i FR staze i biciklističkog poligona.
Za sve daljnje informacije pratite nas na webu.